dimarts, 10 de febrer del 2009

PASTA KATAIFI AMB PINYA




Bé, per fí arriba la primera recepta del blog. La veritat és que no és gaire suggerent un blog que parli de cuina i restaurants i de moment no ensenyi més que fotos i res més. I m´he posat mans a la feina per penjar ràpid alguna recepta. Seguint les peticions de la Gemma doncs començo penjant la recepta de la pasta kataifi amb pinya. Bé, l´idea de la recepta no és meva, ni molt menys. Cap allà novembre-desembre ens vam apuntar amb la meva germana a fer un Taller de tapes al restaurant La Terrassa del Museu. Aquest restaurant ens agrada molt per moltes coses. El tipus de cuina que fan, el tipus de gent que hi treballa i com a valor afegit les activitats tant engrescadores que organitzen. Abans de tenir el Marc havíem anat molt a fer cates de vins i provar menús degustació. Ara que la nostra vida és molt més tranquila només ens dona per fer cursets de cuina i tallers monogràfics d´un o dos dies màxim.
El cas és que en aquest taller de Tapes vam aprendre a fer aperitius molt originals que vam preparar tant per l´esmorzar de l´oficina com per celebrar el Nadal a casa dels meus pares. Un d´aquests aperitius és la Pasta kataifi.
La pasta kataifi és d´origen grec. És una pasta philo però té la particularitat de estar tallada en format de fideus llargs, tipus spaghettis. La textura és exactament igual que la philo. Això exigeix que es treballi de forma ràpida sino es resseca ràpidament. La que nosaltres vam utilitzar era congelada i de la marca Kanaki. Com no tenia gaire temps en buscar un lloc on comprar-la els hi vaig demanar als del restaurant i me la van vendre sense problemes. En aquest cas la pasta va farcida de pinya i porta d´acompanyament una vinagreta de soja i taronja boníssima. Ja em perdonareu companyes d´oficina però la vinagreta només la vaig fer per Nadal.

I ara sí la recepta:

- 1 tall de pinya (natural o conserva. Jo vaig fer servir la natural)
- 100 grs. pasta Kataifi
- Una mica de mantega

Per la vinagreta:
- Oli d´oliva
- Vinagre de xerès
- Una cullerada de salsa soja
- Tres cullerades suc taronja

La preparació és molt simple. Anem separant la pasta kataifi en grups de 6-7 fils. Els pintem amb un pinzell impregnat de mantega per treballar millor la pasta. Emboliquem els trossos de pinya amb la pasta kataifi i ho anem posant en una safata. Si teniu un silpat o safata de silicona millor per evitar que s´enganxin. Posar la safata al forn a 175 graus durant 25 minuts. El temps és orientatiu. Quan es vegi la pasta que es comença a daurar és que ja estan llestos.

Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients. També he menjat la pasta amb una altra vinagreta reduida al foc amb mel que també li quedava molt bé.

Vinagreta alternativa
- 1 branca de canyella
- 1 got de suc de taronja
- 2 culleradetes de mel
- Oli, sal i vinagre (jo en vaig fer servir el de xerès)

Preparar la vinagreta posant al foc el suc de taronja amb la mel i la branca de canyella fins que redueixi i ens quedi com un caramel. Afegir el vinagre, oli i sal.

Ja em direu què tal us queda si la proveu a fer!!!

2 comentaris:

  1. Genial, per fi la primera recepta!!!!
    No he fet servir mai la pasta kataifi, però n'he vist a forces receptes i tinc moltes ganes de provar-la... A veure si m'animo veint la vostra recepta, que sembla força senzilla.
    I l'acabat al forn també m'agrada molt, em pensava qua aniria fregida (i a mi els fregits... millor que no!)
    Ja tinc ganes de llegir les altres receptes ;)

    ResponElimina
  2. Mmmm... molt bé, una currada, però...

    -El tall de pinya, com de gran? de quina forma, de quin pes? primer dius un tros però després veig que són molts trossos...

    -Per la vinagreta: quines quantitats d'oli i de vinagre?

    Efectivament: sóc un torrac...

    ResponElimina