dimarts, 31 de gener de 2012

BROWNIE DE XOCOLATA

 



Avui he fet anys i és com tradició a la feina he portat un pastís per celebrar-ho amb les companyes (12) i el nostre company (1)

Després de molt meditar vaig arribar a la conclusió certa que els portés el que els portés elles i ell s'ho menjarien i és que a la gent de la feina els hi va molt lo dolç... i el menjar en general, vaja. Algunes d'elles tenen una lluita interna: dieta sí-dieta no però haig de dir que mai m'han fet el lletj de no menjar-se un tall dels meus pastissos. Un, o dos, o tres, o els que calguin...

Vaig consultar amb el coixí i amb el facebook què fer i algunes propostes em van semblar molt atractives. Repassant l'arxiu documental (sí, sí en paper) de les meves receptes em vaig retrobar amb una recepta de brownie que ja havia fet en alguna altra ocasió (feia força temps) i vaig pensar que era perfecte. No massa complicada i amb un toc càlid ideal per un mes de gener (els pastissos fred tipus mousse ja els havia descartat)

Així doncs us deixo amb aquesta recepta molt senzilla de fer i amb un resultat molt, molt bo.

INGREDIENTS:

- 150gr. de xocolata de cobertura (jo de 52% però la propera vegada provaré amb el del 70%)
- 150gr. de mantega
- 175gr. de sucre
- 75 gr. de farina
- 75 gr. de nous (trossejades)
- 4 ous (rovells i clares per separat)

PREPARACIÓ:

- Fondre la xocolata (o al microones o al bany maria) i quan ja estigui desfet incorporar la mantega a daus remenant fins que es fongui amb la xocolata
- D'altra banda muntar les clares a punt de neu.
- En un altre bol, muntar els rovells dels ous amb el sucre. Ha de doblar el volum i perdre una mica el color groguenc del rovell.
- Un cop tenim tot això preparat s'han de barrejar tots els ingredients: començarem barrejant la xocolata amb els rovells muntats, després incorporar la farina i les nous trossejades i per últim les clares muntades a punt de neu. S'han de barrejar tots els ingredients de forma delicada, sobretot les clares per evitar que s'abaixi el volum de la barreja.
- Folrar una safata de forn amb paper i pinzellar amb mantega fosa i empolsimar amb farina per envitar que s'enganxi.
- Omplir el motlle amb la barreja i posar-lo al forn prèviament escalfat a 170º i durant uns 25 minuts.
-S'ha de retirar quan veiem que es comença a formar una crostra per sobre però que encara estigui humit per dins (en el meu cas 24 minuts)

Que vagi de gust!!!


FONT:

Doncs és una recepta que estava al meu arxiu documental des de fa forces anys i que em va passar la meva germana i no sé ben bé d'on va sortir... (poc sèrio això, oi?)

Per cert, gràcies a tothom per les felicitacions que m'han arribat per totes les posibles vies que la tecnologia ens posa a l'abast i també gràcies a tots per la bona acollida que li este donant al concurs coure coulants.

Si algú no sap de quin concurs li parlo pot clickar aquí on hi ha tota la informació.

Gràcies a tothom i que vagi de gust!!!!!

18 comentaris:

  1. Encara que vingui am 40 minuts de retard, per molts anys Laura!
    A la feina ja poden estar ben contents perquè aquest brownie té molt bona pinta :P
    m'encanta quan són cruixents i ben humits per dins... en la recept que preparo a casa, per aconseguir aixó, tinc preparada una safat amb aigua molt freda i un cop trec el brownie del forn el posu dins per a que amb el contrast de temperatura quedi ben cruixent per fora :) un truc del llibre Chocolate de Julie Andreu
    Un peto maca

    ResponElimina
  2. Bona nit!!!!

    Molt fluixet (per l'hora, son les tantes...) però a l'hora, dir-te molt fort, FELICITATS!!!!, encara que ja hagi passat, que callat que t'ho tenies. Demà al mati, millor dit, dintre d'unes horetes ja et faré una bona tibada d'orelles...

    ResponElimina
  3. M'oblidava, el brownie quina pinta... se'n fa la boca aigua.

    ResponElimina
  4. Espero que hagis passat un molt bon dia!

    A la teva feina deuen haver disfrutat molt perquè els brownies tenen una pinta deliciosa!

    Petons

    ResponElimina
  5. Moooltes felicitats Laura!!! Que contents deurien estar les companyes i company de feina amb aquest brownie!!! M'encantaaaa!!! Jo per això els faig amb nous de macadamia o festucs ja que tinc alèrgia a les nous!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Laura, per molts anys!!!!
    Bona proposta has escollit per portar a la feina! Segur que era boníssim!! Jo me'n menjaria un bocinet ara mateix veient aquestes fotos!!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Hola! Acabo de llegar aquí,después de ller unos comentarios tuyos en " La receta de la felicidad"-Facebook y porque comparto contigo esas opiniones. Y ahora,que he llegado me quedo como seguidora,porque me gusta mucho lo que veo! El brownie me encanta y el tuyo se una autentica delicia!

    ResponElimina
  8. Com proven els anys???? El dia que les companyes et facin un lleig m'ofereixo a menjar-me la seva part! ja,ja,ja
    Molts petonets.

    ResponElimina
  9. Nyaaaaaaaaaaaam!!!! Ja saborejo el meu trosset... mmmmm!! M'encanta el brownie... i fa massa que no en faig, ara me n'has fet venir ganes!
    Moltes felicitats, jo vull una compi com tu! :P
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  10. Ai Laura, om m'agradaria treballar amb tu i gaudir d'aquest brownie!!! molts petonets reina i que siguis molt i molt feliç!!!

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats!!! Quina manera més bona de celebrar-ho, ja et voldria jo de companya de feina....
    Ptns

    ResponElimina
  12. Hola guapa!!
    Moltes felicitats, aques brownie fa un goig... Ah! I quines fotos... m'he quedat una estoneta mirant-les i són perfectes.
    Petons

    ResponElimina
  13. Moltes feliçitats!!! El brownie té molt bona pinta!! segur que els companys de feina han quedat ben satisfets..
    Susanna.

    ResponElimina
  14. Suposo que et va costar decidir...aquesta proposta segur que va triunfar!!!! Petonets

    ResponElimina
  15. Quina sort que tenen els teus companys de treballar amb una cuinera tan bona! Felicitats amb retard!

    ResponElimina
  16. El divendres vaig sentir per la radio, per RAC1 que recomanaven el teu blog. Una molt bona recomanació tant pel que fa a les receptes com a les fotos.
    Un petó
    Conxita

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta que fa aquest brownie,és encara millor que el trosset que vaig tastar virtualment¡¡¡ ;-)

    Petonets
    Ana

    ResponElimina
  18. El final Brownie, una bona elecció, desitjo que gaudissis del teu dia!!
    Una abraçada.

    ResponElimina