dijous, 16 de febrer de 2012

CROQUETES DE RULO DE CABRA I CEBA CONFITADA AL VINAGRE DE XERÉS



Snif, snif, un altre mes que no arribo a temps al repte de La Recepta del 15. En aquesta ocasió els nois dels Fogons i la Marina de Xocolata Desfeta ens proposaven un plat entretingut però resulton i tan versàtil... No he pogut mirar gaire la blogosfera però així pels noms m'encanten totes les variacions que es poden fer de les clàssiques i exquisides CROQUETES.

Les meves son unes croquetes rares. Unes croquetes líquides i delicades perquè com la massa no porta beixamel doncs és més fràgil i el fregit s'ha de fer amb cura si no les volem servir a taula buides. Je,je. De 8 que en vaig fer dues se'm van trencar i les altres 6 van ressistir. Les altres 6 que em van quedar les vaig congelar però encara no sé què tal es fregeixen (em penso que millor però no us ho puc confirmar encara)

Ah, què voleu llegir ja la recepta? doncs aquí la teniu. No cal dir que són mossegades EXQUISIDES!!! de debó que no et pots resistir a menjar més i més i més. I son facilíssimes de fer.

INGREDIENTS (14 unitats)

- 340g. de rulo de cabra
- 3 cullerades soperes de ceba confitada al vinagre de Xerés (en aquesta ocasió aquesta ceba era comprada feta però us dona igualment un resultat excel·lent amb qualsevol ceba confitada que podeu elaborar vosaltres)
- Farina
- Pa ratllat (faig servir el crujiente Cracker que em funciona de meravella)
- Oli d'oliva
- Clara d'ou

PREPARACIÓ:

- Treure la crosta al rulo de cabra i posar-lo en un bol aixafant-lo amb una forquilla.
- Un cop ben esmicolat afegir les cullerades soperes de ceba confitada i barrejar tot molt bé amb les mans o amb una espàtula.
- Deixar reposar la massa a la nevera un parell d'hores perquè agafi consistència.
- Un cop estigui freda la massa, fer boletes i donar-li formes de croqueta.
- Arrebossar-les amb farina i deixar-les reposar en un lloc fred (però que no sigui nevera)
- Tornar-les a arrebossar amb farina. (és important fer una capa que després amb la calor permeti aïllar el formatge de cabra de la calor un cop estigui al foc.
- Batem la clara d'ou amb una forquilla fins que escumi una mica.
- Suquem les croquetes a la clara d'ou batuda i per últim passem pel pa ratllat.
- Tornem a posar les croquetes a la nevera perquè estiguin ben fredes i no s'estovi la massa interior.
- Posem oli d'oliva en una paella i quan sigui ben calent fregir les croquetes (és millor que l'oli les cobreixi totalment i així no les hem d'anar girant ja que tal i com us he dit el formatge és torna líquid i al més petit porus se'n surt de la croqueta)
Les que us resisteixin hauran merescut la pena perquè són molt bones.





Que vagi de gust!!!!!!!!!!!!!!!!

Per cert, dir-vos que queden 5 dies per donar per finalitzat el termini per preparar coulants i enviar-me'ls pel concurs. Si no us heu animat fins ara... encara esteu a temps. I els que ja us heu inscrit no em digueu que el proper cap de setmana no pot ser perfecte per preparar un coulant. Penseu que no me'l menjo jo sino que el gaudiu vosaltres. Je,je. Les bases aquí.

Li dedico aquesta entrada a la meva germana que divendres va ser mare. I li dono la benvinguda a la nostra estimada i desitjada Arlet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19 comentaris:

  1. Moltes felicitats per l'Arlet i per aquestes delicioses croquetes!!

    Un petó!! :)

    ResponElimina
  2. oooooooooooo, felicitats tieta!!!! és una monada l'Arlet! els teus petits deuen estar contentíssims amb una nova amiga!!! ;)

    ResponElimina
  3. Quin era el plat d'avui? Un cop he arribat a la foto de la petita he oblidat la recepta!

    Felicitats a tota la família!!

    Eli

    ResponElimina
  4. Ooooh, quina monada l'Arlet! Felicitats!
    I també et felicito per les croquetes, ets una crack! M'encanta que siguin líquides... són com un coulant! jajaja
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina delicia de croquetes. Que bones deuen ser!!!
    Susanna.

    ResponElimina
  6. Sí que has arribat a temps! :)
    Unes croquetes increïbles. Ja m'agradaria poder-les tastar.
    Benvinguda al món Arlet!!

    Gràcies per participar.
    Petonets bonica!

    ResponElimina
  7. Uau!! Quina combinació, i quina bona pinta!!
    Moltes felcitats Laura pel nou títol adquirit.
    Una abraçada ;)

    ResponElimina
  8. encara que has fet unes croquetes delicioses també m´he mitar primer la foto de la preciositat. Felicitats!!! i super bones...ja ja!!!

    ResponElimina
  9. Ls croquetes semblen delicioses. I l'Arlet, preciosa!
    Maa

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats tieta!!!
    Arlet és un nom preciós! Quan esperàvem l'Èric, abans de saber si era nen o nena, teniem el nom d'Arlet al cap si era nena. Però al final va ser un preciós nen que es diu Èric!
    Les croquetes fantàstiques! Delicades i amb un farcit líquid! Genials!

    Petons!

    ResponElimina
  11. I jo com és que no havia comentat aquestes croquetes?? aquesta vegada estic ben despistada! Si m'encanta tot el que porten! i per lo líquides que es tornen, de fora t'han quedat perfectes! Moltes felicitats per la nebodeta, és molt bonica! Saps què?? jo també seré tieta d'una Arlet!! :) m'ha fet molta gràcia quan ho he llegit!

    ResponElimina
  12. Hola Laura!! :D He descobert el teu blog gràcies al Món de Juju, i com que m'han agradat les teves receptes me n'he fet seguidora :) Ja m'aniré passant, que això fa molt bona pinta!!

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  13. Hola Laura, yo también acabo de descubrirte a través del blog del Mundo de Juju. Tus croquetas son geniales. He estado viendo recetas antiguas y ya me has enganchado. Tienes otra nueva seguidora. Enhorabuena por haber alcanzado la cifra. Un besito

    ResponElimina
  14. Hola Laura!
    cuántas emociones en un ratico bien corto. Vengo de leer a Judith, sí, otra más que vienen del Món de Juju y es que me ha encantado su post. He venido corriendo a hacerme fan, que aunque ya sabía que el sueño de los 100 estaba cumplido pues quiero colaborar a que 200 sea pronto -y veo que está al caer:-)

    Veo tu receta y me ha dado otro vuelco el alma -bueno, las tripillas- qué cosa más deliciosa! y luego ese bebito tan lindoooo, qué preciosidad. No entiendo muy bien el catalán pero he entendido bien y es tu sobrino? qué delicia de blog el tuyo y cuantas cosas lindas:-)

    Un beso

    ResponElimina
  15. Laura, un bloc realment treballat, una fotografía preciosa. He arribat ací gràcies al bloc de Juju, i no serà la última vegada que vinc. No et perdo la pista ;)

    Petons

    ResponElimina
  16. Tienes un blog estupendo, acabo de descubrirlo y me han encantado las fotografías y las recetas, un gran descubrimiento! un beso

    ResponElimina
  17. Hola Laura, eh estat miran el teu bloc cracies a judith del "mon de juju", i realment esta guapo, els donuts, uau espectaculars, o l'escabeix de pollastre, que a mi em torna boix.
    Ja t'anire controlan les receptes i com no i amb el teu permis ferne alguna que ja eh vist.
    molts petons i una forta abraçada.

    la cuina de tots natros

    ResponElimina
  18. Felicitats per l´Arlet i ara una pregunta, no m´agrada el formatge de cabra ¿quin formatge me recomanes?
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Jo he arribat pel pastís en forma de 5 de Lékué, ens encanta el teu blog! Tens unes fotos molt xulis.

    Jo en vaig fer un pel meu nebot que va neixer al desembre, li haurem de presentar a l'Arlet:

    http://glutoniana.wordpress.com/2012/01/16/pastel-numero-1-de-chocolate/


    Et segueixo :)


    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina