dilluns, 29 de juliol de 2013

AMANIDA DE MANGO, PRÉSSECS I ENCENALLS DE FOIE AMB PIPES CARAMELITZADES I VINAGRETA DE MADUIXES




Abans de marxar de vacances us volia deixar una penúltima entrada. Es tracta d'una amanida senzilla, bona, amb el toc gourmet que aporta el foie i el toc exòtic que li dona el mango. Un entrant adaptable al 100% a les vostres preferències i on les textures fan que encara s'assaboreixi més la frescor de l'amanida.

És d'aquells entrants ideals per quan venen convidats (als que saps que els agrada el foie) i per fer-te un homenatge el cap de setmana o el dia que toqui... Nosaltres la vam acompanyar d'un vinet dolç, el Curial, un Moscato d'Asti de Mas Ferrant que ens agrada molt per aperitius i que vam trobar que s'entenia molt bé amb el foie.

Si us animeu a fer-la així és com la vam preparar nosaltres.


INGREDIENTS (2 persones):

* Per l'amanida:

- 80-100 gr. de mezclum d'enciams
- 4 talls primets de pernil
- 40 grams de foie
- 1 mango
- 1 préssec
- Un grapat de pipes caramelitzades


* Per la vinagreta:

- 100 grams d'oli d'oliva
- 35 grams de melmelada de maduixa (la meva era cassolana)
- 10 grams de mel o xarop d'atzavara
- 1 cullerada de mostassa de dijon
- 10 grams de vinagre (jo vaig posar a parts iguals vinagre de xerés i vinagre de mòdena)
- Un péssic de sal
- Un péssic de pebre negre molt


PREPARACIÓ:

- Un dels punts forts que té l'amanida és el format del foie que en encenalls es fà irresistible. Per poder-lo tallar ben prim amb la mandolina el vaig congelar una estona abans per poder-lo així manipular i tallar sense que se'm desfés a les mans o se'm trenquéssin els encenalls.
- Per fer la vinagreta, posar tots els ingredients en un bol i batre amb el túrmix fins que estigui ben emulsionada.
- Els cruixents de pernil els podem fer al microones. Posem en un plat paper de forn antiadherent i a sobre col·loquem els talls de pernil salat o ibèric. Posem un altra capa de paper de forn a sobre del pernil i el posem a escalfar al microones en tandes de 30 segons. En uns dos minuts el pernil s'haurà cuit i un cop fred si l'apretem amb les mans es trencarà en bocinets petits.
- Pelar el mango i el préssec a dauets petits.
- Dipositar una mica de vinagreta al fons del plat, afegir la barreja d'enciams per sobre, els dauets de préssec i mango, els flocs de cruixent de pernil i amanir amb la vinagreta.
- Per últim afegir els encenalls de foie i decorar amb les pipes caramelitzades.


I ja la teniu. Espero que us hagi agradat. Jo estic preparant una altra entrada abans de marxar de vacances però si vosaltres ja ho esteu, espero que les gaudiu moltíssim i aprofiteu per fer tot allò que no teniu temps de fer durant la resta de l'any. 

Gaudiu, mengeu i ens llegim, veiem a la tornada!!!


10 comentaris:

  1. M'agrada el toc que dóna el mango a les amanides, Laura. I la melmelada de maduixa a la vinagreta, ho haig de provar. Amb quines ganes s'esperen les vacances...

    ResponElimina
  2. Quina amanida més bona!!! Mango i foie són una meravella junts, em guardo l'idea per quan vinguin convidats!
    Petonets i bones vacances
    Palmira

    ResponElimina
  3. Huyyyyyyyy la preparo pero ya, que combinación mas rica y la vinagreta estará buenisima.
    Saludos

    ResponElimina
  4. uauu quina bona pintaaaa!!! genial aquesta amanida estieunca, per posar-la a una carta de restaurant! petons

    ResponElimina
  5. Molt bona l'amanida, perfecta per començar unes bones vacances!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Acabo de descobrir el teu blog i és genial!! igual que aquesta recepta i les fotografies, així que aquí em quedo ;)

    ResponElimina
  7. Les amanides que porten moltes coses m'encanten. I aquesta té uns colors, i uns contrastos de gustos que... en fi, una delícia d'amanida!!

    ResponElimina
  8. Hola !!! vinc de veure la festa de Manlleu i acabo de descubrirte...m'agrada tot el que fas i espero poder compartir moltes receptes amb tu. Soc de Girona pro tinc familia aqui a Manlleu.

    ResponElimina
  9. Gràcies mamilu. Què bé que ens ho vam passar a Manlleu. Doncs seguim en contacte!!!

    ResponElimina
  10. Això si que és una amanida de categoria!!

    ResponElimina