dijous, 20 de febrer de 2014

PASTÍS CAMP DE FÚTBOL



Ja fa un parell de mesos de la celebració dels aniversaris dels nens. Aquest any la celebració familiar la vam fer a la Sala Pik-nik de Terrassa. Tot un encert, perquè ens agrada molt aquest local. És un local petit però molt maco i ben decorat. I els nens allà s'ho passen genial.

El pastís escollit no deixa de ser una coca d'iogurt de xocolata tunejada que agrada tant per la forma (si són una mica fútboleros) com pel sabor.

Us deixo la recepta per si voleu saber exactament com la vaig fer jo. 
INGREDIENTS: (Per un motlle de 30 * 40 cm)

* De la base :
- 6 ous
- 2 iogurts naturals
- 2 mesures d’iogurt de cacau en pols amarg (vaig fer servir Valor)
- 4 mesures d’iogurt de sucre
- 4 mesures d’iogurt de farina
- 2 mesures d’iogurt d’oli d’oliva suau
- 1 sobre i mig de llevat Royal (uns 25 grams)

* Del farcit de nata:
- 600 ml. de nata per muntar
- 150 gr. de sucre
- 1 cullerada petita de sobre de cuallada

* De la cobertura:
- 200 gr. de xocolata de cobertura (mín 55% cacau)
- 200 gr. de nata líquida de muntar
- 70-80 gr. de fideus de sucre verd (també es podría fer amb coco ratllat i tenyit de verd o amb fideus de xocolata verds)

* Del decorat:
- Xocolata blanca o Candy melts per fer les línies del camp
- Espelmes en forma de pilota de futbol
- Porteries per decorar
- Ninots de plàstic de jugadors
- Escut de xocolata (el vaig comprar a CrecCrec de Terrassa)

PREPARACIÓ:

* De la base:
- Preescalfar el forn a 180º
- Disposar en un bol gran  tots els ingredients (en últim lloc la farina i el llevat) i batre'ls amb el túrmix.
- Pinzellar un motlle  rectangular gran per forn d'uns 30 x 40 cm amb mantega i empolsimar-lo amb farina i abocar en ell la meitat de la barreja
- Disposar al forn que ha d'estar ja calent a 180º només de sota uns 10-15 minuts (com sempre dependrà molt del nostre forn.
- Treure del forn quan al punxar amb un ganivet aquest surti net.
- Desmotllar i deixar refredar a sobre d’una reixeta.
- Tornar a realizar l’operació amb l’altra meitat de la massa. Un cop cuita, desmotllar també a sobre d’una reixeta.
NOTA: També es podría fer la cocció de tota la massa de cop i posteriorment tallar longitudinalment la coca però com era força gran vaig optar per fer-la en 2 cops i m’assegurava l’homogeneïtat de cada part.
- Pinzellem la superfície de la base  amb melmelada d'albercocs barrejada amb una cullerada d'aigua (opcional) i reservar.

* De la nata muntada:
- Muntar la nata amb les varetes seguint el procediment habitual.
- Quan comenci a agafar cos afegir el sucre i la cullerada de cuallada.
- Continuar muntant fins que les varetes es marquin, senyal de que ja està muntada.
- Posar la nata dins una mànega pastissera i reservar.

* Del ganaxe de xocolata:
- Disposar la cobertura de xocolata trossejada en un bol.
- Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
- Retirar la nata del foc i abocar-la dins el bol de la cobertura.
- Remenar enérgicament fins que quedi totalment desfeta la xocolata i comenci a agafar cos la ganaxe.
- Deixar atemperar una estona fora de la nevera.
- Podem fer-la servir tebia que té textura més líquida o refredar-la a la nevera i estendre-la amb una espátula de silicona. Si volem que quedi més neta millor la primera opció ja que amb l’espàtula podem emportar-nos engrunes al estendre.

* Muntatge:
- A sobre de la safata de presentació disposar la capa inferior de la coca.
- Anar fent línies de nata a sobre d’aquesta capa amb l’ajut de la màniga pastissera.
- Abans de posar la part superior de la coca, la pintarem per sobre amb la ganaxe per no embrutar després la nata o la part inferior de la coca.
- Un cop pintada la part superior, la col·loquem a sobre de la nata.
- Abans que es refredi del tot la ganaxe afegim els fideus verds que simularan la gespa.
- Reservar la coca a la nevera fins que la ganaxe hagi agafat més cos.
- Fondre la xocolata blanca o els candy melts de color blanc seguint les instruccions i disposar-los a un decopen o una màniga pastissera de boqueta estreta per fer les línies.
- Pintar les línies i decorar amb les porteries i els jugadors.

I aquí una fotillo dels nens,
 

8 comentaris:

  1. Molt xula! Jo ja m'imagino substituint les pilotes per cake pops (és que a part de molt del Barça, soc molt fan dels cake pops!)! I estic segura de que les porteries es podrien fer amb una mica de traça amb una estructura de filaments de xocolata blanca... el que encara no m'atreveixo és a fer els Barça-Toons amb fondant! Algun/a valent/a? :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Farina i Sucre. Sí, hi ha llocs on vaig veure les porteries fetes amb xocolata blanca. M'ho apunto com a repte per una altra vegada i les pilotes tens raó que podrien ser cakepops perfectament. Ummm, encara seria més bo. Gràcies pels suggeriments.

      Elimina
    2. Ara, que el millor de tot és la cara de "alucinats" amb el pastís que fan els dos vailets de la foto! :)

      Elimina
  2. Un pastis genial per a futboleros! El meu fill hauria flipat!!

    ResponElimina
  3. No hay mas que ver la cara de los niños quedaron encantados disfrutarían de un cumpleaños inolvidable.
    saludos

    ResponElimina
  4. Han quedat molt i molt contents diria per la foto!!!!
    Un pastís genial i molt però que molt vistòs!
    Petonets i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Que maco, el nes alucinats, molt macos!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Marvelous, what a web site it is! This web site provides valuable
    facts to us, keep it up.

    Feel free to surf to my webpage: little commander world war 2 cheats

    ResponElimina