dimarts, 28 d’octubre del 2014

PANELLETS


Feia un any que tenia aquesta recepta i aquestes fotografies guardades. De receptes de panellets n'hi ha tantes... Aquesta que publico és extreta del llibre "Cuina a Casa amb Carme Ruscalleda". Va ser la recepta amb la que he fet els panellets els darrers anys i us asseguro que han tingut molt d'èxit.  Us recomano que jugueu amb la recepta base i incorporeu aquells ingredients que més us vinguin de gust. Jugueu amb les textures, els colors i els fruits secs... Aquí us faig algunes propostes. Espero que us agradin:

Pel que fa a la recepta base:


 INGREDIENTS: 

-500 gr. d’ametlla molta
-350 gr. de sucre
-150 gr. d’aigua
-1 clara d’ou

PREPARACIÓ:

 - A una cassola barrejar l’aigua amb el sucre.
- Posar a foc mig aquesta cassola fins que bulli i quedi amb textura de xarop.
- A continuació, afegir l’ametlla molta i remenar al foc durant uns 3 minuts fins que veiem que la barreja es desprén de les parets de la cassola i agafa una textura més brillant.
 - Retirar del foc i deixar refredar.
- Afegir la clara d’ou i remenar bé fins que s’integri.
- Deixar reposar a la nevera un mínim de 3-4 hores, preferiblement tota la nit.

 I aquestes són les propostes que us faig:



DE PINYONS



Ingredients:
200 gr. de massapà, pinyons i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 12 grams de pes) i arrebossar-les amb els pinyons.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.




DE GERDS

Ingredients:
200 gr. de massapà, gerds o crispis de gerds liofilitzats i sucre llustre.

Preparació:
- Triturar els gerds o crispis liofilitzats amb un robot de cuina.
- Barrejar 20 grams de gerds liofilitzats per cada 200 gr. de massapà fins que  estigui ben integrat.
- Formar boletes d’uns 15 grams de pes.
- Coure al forn de dalt i baix a 200º uns 6-8 minuts.
- Un cop freds, barrejar més pols de gerds amb sucre llustre i tamissar-la per sobre els panellets.


DE CACAU I AVELLANES TORRADES

Ingredients:
200gr. de massapà, cacau en pols amarg i avellanes torrades.

Preparació:
- Barrejar 20 grams de cacau per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i posar-les a sobre de la safata  de forn folrada amb paper antiadherent..
- Apretar cada boleta pel centre amb l’avellana i deixar-la incorporada.
 - Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE PIPETES DE XOCOLATA

Ingredients:
200 gr. de massapà, pipetes de xocolata que no es fonguin i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i arrebossar-les amb les pipetes de xocolata.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


D’IOGURT

Ingredients:
150 gr. de massapà i 7,5gr. d’iogurt en pols.

Preparació:
- Barrejar el massapà i el iogurt en pols.
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i marcar un forat al mig d’elles.
- Posar els panellets a sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.
- Just abans de servir posar iogurt al mig amb una mica de sucre per damunt.

 
D’  AMETLLES

Ingredients:
200gr. de massapà, granets d’ ametlles i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar croquetes allargades amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i arrebossar-les amb les ametlles.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE COCO

Ingredients:
200gr. de massapà, 60-80 gr. de coco ratllat i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Barrejar de 60 a 80 grams de coco ratllat per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar pirámides o muntanyetes amb la massa.
- Pintar el cim de les muntanyetes amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE TARONJA

Ingredients:
200 gr. de massapà, ratlladura de 1 taronja i talls de pell de taronja confitada.

Preparació:
-Barrejar el massapà i la ratlladura de taronja.
 Formar boletes amb la massa , aixafar-les pel centre i posar un tall de pell de taronja confitada a sobre.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


6 comentaris:

  1. Que bons! I quantes varietats :)

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta Laura! A veure si fem la trobada i ens en portes uns quants ;P

    ResponElimina
  3. Quina quantitat de panellets tan originals!!!
    Jo aquest any vaig fer per primera vegada panellets, però els clàssics de pinyons amb la recepta de la carme ruscalleda i crec que hauré de tornar a fer-ne per divendres!
    Bona castanyada.
    palmira

    ResponElimina
  4. Aquest any sembla com si novembre hagués arrivat de cop i volta sense avisar, perquè no m'ha donat temps a fer panellets!!!
    És veritat que de varietats n'hi ha un miler, però m'agraden molt els de taronja ;-)
    Gràcies pel recordatori.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Gràcies per la recepte...els millors panallets que he fet!!!! Molt fàcil però confeso que el Roy em va preparar l'almivar. Team work. Jo n'he fet amb el nostre codonyat. Fins la propera. G&R

    ResponElimina