dilluns, 9 d’abril de 2012

MONA DE PASQUA DE GEMA I XOCOLATA JURÀSICA






Què ràpid passa el temps!!!! I les dates assenyalades del calendari s'encarreguen de recordar-ns'ho. Tornem a ser a dilluns de Pasqua i la tradició de la mona ens endolceix aquest fi de les vacances de Setmana Santa. Han estat unes vacances tranquil·les amb una mica de mal temps, com gairebé sempre, però ens ha donat temps a carregar piles.

Aquest any hem fet la mona un dia abans ja que ahir era el dia que coincidíem tota la família al pis que tenen els avis a la platja i després de rumiar amb el Marc què preparàvem vam decidir que faríem una mona ambientada en el món dels dinosaures.

I aquest és el nostre resultat. La veritat és que ens ha agradat moltíssim a tots.

Aquest cop la base és la coca d'iogurt enlloc del tradicional pa de pessic però qualsevol altra variant li pot anar bé de base.
La coca va farcida amb una capa de gema i tota la mona va recoberta de xocolata. Per les vores hem emprat ametlles laminades i per ambientar el món dels dinosasaures hem emprat neules trinxadetes i coco tenyit de verd a més a més dels ninos dinosaures que ja teníem i l'ou de dinosaure de xocolata que vam comprar tal qual.

Us deixo amb la recepta.

INGREDIENTS:

- 1 coca d'iogurt o pa de pessic o base per a pastís

* Per la gema:

- 2 ous
- 120gr. de sucre (el mateix pes de sucre que pessin els ous amb closca)
- 2 cullerades soperes de suc de lllimona
- 1 rajolí petit d'aigua

* Per la cobertura de xocolata:

- 200gr. de xocolata de cobertura
- 200ml. de nata líquida
- 30gr. de mantega

* Per la decoració:

- 2-3 cullerades soperes de coco ratllat
- Colorant alimentari verd
- 2-3 neules
- Ametlles laminades
- Ous, plomes i ninos de dinosaures


PREPARACIÓ:

* De la base:

Mirar aquí si volem fer una coca d'iogurt o aquí per fer un pa de pessic. El motlle emprat és el desmontable de Lekué de 22 cm de diàmetre amb base de ceràmica i l'exterior de silicona.

* De la gema:

- Barrejar molt bé en un cassó els ous, el sucre, l'aigua i el suc de llimona i posar-lo a foc suau.
- Anar remenant fins que la barreja espesseixi i és el moment de retirar-la del foc i abocar-la o bé a sobre del marbre o bé a un recipient que estigui ben fred. (ha de quedar amb una textura de crema)
- Cobrir-la amb un film que toqui directament la gema i deixar reposar fins el moment de farcir la coca

* De la cobertura de xocolata:

- Escalfar la nata líquida en un cassó al foc fins que comenci a bullir.
- Retirar del foc i afegir en aquest moment la xocolata de cobertura i la mantega tallada a dauets.
- Remenar energicament fins que aconseguim que la xocolata i la mantega es desfacin i quedi la barreja ben integrada

* Del coco ratllat tenyit de verd:

- Posar una mica de colorant verd dins una boseta de plàstic
- Afegir tres cullerades soperes de coco ratllat, tancar la bossa i sacsejar-la per aconseguir que agafi bé el color del colorant.
- Extreure el coco ratllat i deixar-lo eixugar a sobre de paper absorvent.

* De les neules trinxades:

- Posar les neules o ventalls dins una bosseta de plàstic i amb la mà del morter trinxar aquests dolços a la mida desitjada. Queda molt bé que siguin desiguals.


MUNTATGE:

- Obrir el pa de pessic per la meitat i farcir-lo amb la gema ajudant-se d'un ganivet o d'una espàtula.
- Tornar a tapar la coca i posar-la a sobre d'una reixeta
- Agafar la cobertura de xocolata o bé acabada de fer o bé escalfar-la si la teníem reservada i amb l'ajut d'una gerra l'aboquem per sobre del pastís. Ens ajudem de la espàtula per allissar la superfície del pastís
- Al cap de 5 minuts ja podem començar a colocar les ametlles filetejades per tot el lateral del pastís.
- Esperar uns minuts fins que la xocolata estigui més assentada i ja podem continuar decorant amb els ninos, els ous, les plomes, els pollets, les neules trinxades.
- Per últim empolsimem el nostre decorat amb el coco ratllat de color verd.
- Posem a la nevera perquè la xocolata solidifiqui i es conservi millor

OBSERVACIONS:

- Jo la vaig conservar en nevera i això va fer que les neules s'estovessin una mica. Seria recomanable que les neules s'afegíssin a darrera hora perquè mantinguessin les seves propietats i estiguéssin ben cruixents.



M'encantaria que si algú la fés s'animés a escriure'm i m'expliquès què tal li ha sortit . Espero que us agradi molt!!!

Per cert, al blog www.pastisets.cat fan recull de mones a l'espai Els reptes de l'Annie. Jo participaré, i vosaltres?

20 comentaris:

  1. Oooh!! com mola!:P

    espero la teva visita:)

    ResponElimina
  2. M'encaaaaaaanta!!! És d'aquestes mones que a mi m'agraden, ben temàtiques i xulíssima! El detall del cactus m'ha xiflat! :P
    L'any passat la vam fer ben semblant, coc de iogurt, farcida de gemma i recoberta de xoco, nyam, nyam!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  3. Laura t'ha quedat xulíssima!!!! I genial per fer per un aniversari...Dintre d'un mes és el cumple del Jan i ja vaig recopilant idees!!! jejeje!
    Si vas al Crec Crec venen fideus de xoco de color verd...així t'estalvies de tenyir el coco! :)
    La familia deuria alucinar!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Ohh, que bonica! I resulta tan real..., ja,ja.... Segur que ha encantat a tota la família!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Es preciosa, me encanta el relleno de yema, un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  6. Hola Laura,
    Me n'alegro que tinguessiu una bona setmana santa.
    Aquesta mona n'és clarament el reflex. La trobo molt ben disenyada: els ous de Pasqua també es poden relacionar amb dinosauris!
    Molt original el tenyir el coco de verd.
    Molt encertada la base de coc de iogurt! Pel meu gust millor que la del pa de pessic (un nom preciós, no?)
    El més dificil: posar les ametlles filetajades.
    E resum: una mona deliciosa i molt ben feta!

    ResponElimina
  7. Hola laura!! quina mona més bona, i que guai amb els dinosaures!!! jo també la volia farcir amb gema però al final no vaig tenir temps i vaig optar per farcir-la de melmelada d'albercoc, vaig pensar.. "és igual, té el mateix color" XD i com que no havia avisat a ningú de com seria farcida... ningú va reivindicar la gema! petonets guapíssima!

    ResponElimina
  8. Laura us ha quedat una mona xulíssima!!!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Quina mona més xula!!!! Us ha quedat genial, amb aquests mini xefs ajudant no m'estranya.
    Moltes gràcies per participar!!!
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  10. Fantástica la mona que has preparado, realmente te ha quedado genial!!! un beso

    ResponElimina
  11. Laura, me ha parecido una mona impresionante. Que bonito trabajo has hecho.

    Un besito,

    ResponElimina
  12. This cake is awesome. I love the creativity with the dinosaurs!

    ResponElimina
  13. oooooooooo, se que et vaig dir que em passava ahir, però al final no vaig poder! però avui ja estic aquí per admirar aquesta súper mona!!! ha quedat genial!!! ets una artista. molts petonets guapa

    ResponElimina
  14. quina mona més xula!!! m'encanta la decoració!! molt autèntica!
    petonets

    ResponElimina
  15. m'encanta aquesta mona! m'has donat una idea per l'any vinent!!

    ResponElimina
  16. Però quina artista, nena!!!! Estic al.lucinada, jo no tinc ni la paciència ni l'art suficients... Bravo i enhorabona, Laura, super professional! :-D

    Molts petonets

    ResponElimina
  17. That cake looks wonderful and so delicious!

    Cheers,

    Rosa

    ResponElimina
  18. Hola! hemos creado esta página http://www.cazarecetas.com, donde puedes subir tus recetas, tener tu fotogalería de recetas y tu lista de favoritos, promocionar tu blog y ganar dinero con ellas, damos premios al acabar el mes y ahora hemos comenzado un concurso para Abril en nuestro blog www.blog.cazarecetas.com. Nos gustaría que participases. Te invitamos a que le eches un vistazo y que te unas.
    Un saludo!

    ResponElimina