dijous, 17 d’abril de 2014

MONA DE PASQUA AMB PLANXA DE XOCOLATA I MOUSSE DE MADUIXES






La mona que us proposo aquest any és la que nosaltres vam fer per Pasqua del any passat. És una mona una mica diferent ja que entre les dues capes de coca tenim una mousse de maduixes però realment és molt bona i si us voleu sortir del pa de pessic tradicional és una bona opció. Si la sumem a les altres mones de Pasqua que ja tenim al bloc( la 2013 i la 2012) doncs ja teniu 3 alternatives força interessants perquè escolliu la que més s'avingui als vostres gustos o als del vostre fillols o filloles.

Nosaltres aquest any al curs de pastisseria de Hofmann hem preparat un niu de xocolata molt divertit que posiblement sigui la que prepararé amb els nens aquesta setmana però no crec que pugui veure la llum fins Pasqua del any vinent.

Així doncs us deixo amb la recepta. Per qualsevol dubte ja sabeu que podeu enviar-me un mail o escriure'm pel facebook.


INGREDIENTS: (Motlle quadrat de 20 * 20 cm tipus aro emplatar. Sense base)

* Del biscuit:

- 2 ous
- 200 gr. de sucre
- 115 gr. de mantega
- 170 gr. de farina
- 125 ml. de llet
- 1 pèssic de sal
- 1 pèssic d'extracte de vainilla
- 7 gr. de llevat quíimc (tipus Royal)
- 125 gr. de xocolata de cobertura mínim 55% de cacau

 * De la mousse de maduixa:

- 500 gr. de maduixes
- 200 gr. de crème fraîche
- 125 gr. d'iogurt grec
- 100 gr. de sucre
- 5,5 fulles de gelatina

* De la base superior:

- 150 gr. de xocolata de cobertura
- 50 gr. de nata de muntar

* De la decoració:

- Petits mosaics de xocolata
- Candy melts de color rosa (pintar teulada)
- Candy melts de color verd (per fer un camí o fixar la casa a la base)
- Retalls de coca de xocolata o brownie per fer la caseta o bé es pot fer tota amb xocolata


PREPARACIÓ:

 * Del biscuit:

- Preescalfar el forn només de baix a 165º.
- Pinzellar el motlle que no té base amb mantega pomada i empolsimar amb farina i donar uns cops per espolsar la farina sobrant.
- Dispositar el motlle a sobre d'un silpat i aquest a sobre de la safata del forn. 
- Barrejar a un bol la mantega i el sucre amb les barilles elèctriques fins que quedi una barreja ben esponjosa.  
- Afegir els ous d'un en un i remenar bé amb cada adicció.  
- Afegir tota la resta d'ingredients menys la xocolata negra de cobertura i barrejar fins aconseguir una massa ben homogènia.  
- Afegir posteriorment a la massa la cobertura de xocolata desfeta que no ha d'estar molt calenta per evitar que la massa es torni molt dura al barrejar-la.
- Disposar aquesta massa al motlle que està a sobre del silpat.  
- Coure'l al forn uns 30-35 minuts fins que al punxar un escuradents o ganivet aquest surti net.
- Deixar refredar dins el motlle uns minuts.  
- Retirar el motlle i deixar refredar a sobre d'una reixeta.
- Un cop sigui fred el biscuit tallar-lo longitudinalment en dues parts iguals
- Col·locar una de les parts de base dins el motlle quadrat de 20 * 20 cm.
 

* De la mousse de maduixes: 

- Posar a hidratar les fulles de gelatina a un bol amb aigua freda.
- Batre les maduixes juntament amb el sucre i reservar.
- Escòrrer les fulles de gelatina i les escalfem al microones uns segons fins que es fonquin.
- Escalfar lleugerament una part del puré de maduixes i dissolem en ell les fulles de gelatina i remenem bé.
- Afegir a aquest mateix puré, l'altra part del puré, el iogurt i remenar.
- Incorporar a aquesta barreja la creme fraiche (substituïble per la mateixa quantitat de nata semimuntada si no la trobem) i remenar amb una espàtula suaument.

- Incorporar la barreja a sobre del motlle on previament hem disposat la base i reservem a la nevera fins que cualli.


* De la base superior i del muntatge:

- Escalfar per separat la xocolata de cobertura i la nata
- Remenar les dues preparacions fins aconseguir una barreja homogènia
- Posar la planxa del biscuit a sobre d'una reixeta amb una safata a sota i banyar-la amb la barreja de xocolata de cobertura i nata que hem preparat. Ajudar-nos d'una espàtula o d'un pinzell si fos necessari per pintar els laterals.
- Deixar reposar a la reixeta fins que la cobertura agafi cos i un cop estigui una mica solidificada deixar reposar a la nevera fins l'endemà o fins que arribi el moment en que la mousse ja estigui cuallada.
- Un cop ens assegurem que la mouse de maduixa ja està cuallada, retirem, el motlle suaument aixecant-lo cap amunt i posarem la planxa de biscuit coberta amb la xocolata a sobre de la mousse.


* De la decoració:

- Si tenim retalls de coca, ja sigui normal o de xocolata fer formes de parets de casa i de teulada i amb l'ajut de xocolata desfeta unir-les.
- Pintar les teulades amb candy melts de color rosa fossos i afegir a sobre els mosaics de tres xocolates.
- Desfer els candy melts de color verd i fer forma de camí o bé fer una base per poder aguantar la casa.
- Decorar el pastís amb plomes, ninots de goma, ous o el que se'ns acudeixi. Imaginació al poder!!!
- Conservar a la nevera fins el moment de menjar-nos-el.

Bé, espero que us agradi aquesta altra proposta. 

Bona Pasqua!!!

3 comentaris:

  1. Queda preciosa, amb el rosat, i molt llaminera. Sembla boníssima! Bona Pasqua!
    Marta

    ResponElimina
  2. Que xula aquesta Mona Laura!
    I aquest any segur que disfrutareu molt fent el niu. Jo demà ho intentaré amb xocolata blanca... ja veurem què en surt...

    Bona Pascua!

    ResponElimina
  3. Mare meva, quina meravella de Mona! M'agrada especialment el farcit de maduixa (quin contrast tan maco amb la xocolata) Estàs feta una artista ;-)
    Petons

    ResponElimina